Обогаћен једн рад

ЕКО ШКОЛА

ЗАШТИТА ОД НАСИЉА

Бројач посета

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас12
mod_vvisit_counterЈуче29
mod_vvisit_counterОве недеље41
mod_vvisit_counterПрошле недеље193
mod_vvisit_counterОвог месеца1025
mod_vvisit_counterПрошлог месеца1928
mod_vvisit_counterУкупно199352

We have: 11 guests online
Your IP: 34.229.131.116
 , 
Today: јан 20, 2020
Обогаћен једносменски рад
Обогаћени једносменски рад ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Управа школа   
среда, 18 децембар 2019 08:38

Обогаћени једносменски рад даје резултате: Ђаци испољили креативност и скривене таленте

09/11/2019 7:58 am

Топола – Обогаћени једносменски рад од септембра ове школске године реализује се у преко 200 школа широм Србије. У наведени пројекат укључена је и ОШ „Живко Томић“ из Доње Шаторње коју похађа 212 ученика. Тим поводом школу је посетио надлежни саветник Школске управе, Радојко Дамјановић. Директорка ове установе открива како се овај пројекат изводи.

„Имали смо посету од стране надлежног саветника ради редовног надзора и праћења пилот пројекта обогаћени једносменски рад. Активности реализује 30 запослених а укључено је око 97 одсто ученика. Присутно је преко 20 разноврсних активности које се изводе током радне недеље. У пројекат поред матичне школе укључена су и издвојена одељења у Пласковцу, Винчи, Блазнави, Јарменовцима и Доњој Трешњевици, у којима се активности реализују једном недељно“, рекла је за ТопПрес директорка школе Марија Обрадовић и додала да су се у протеклом периоду план реализације и организација пројакта показали као веома успешан и добро осмишљен рад, где су ученици укључени у разне активности.

1

“ Ученици распоређени у мешовите групе свакодневно могу присуствовати осмишљеним програмима који имају за циљ да развијају своја интересовања за креативне радионице, за школу певања и свирања, за занимљиву математику, школу немачког језика, развијају свест о здравственој заштити и квалитетно испуњавају своје време склапајући Рубикову коцку. Група ученика виших разреда осмислила је израду електронског школског часописа, активност је названа Новинарско перо. Како би упловили у свет новинарства позвали смо и власницу сајта ТопПрес, локалног новинара да буде наш гост, како би ученике упознали са тајнама новинарског позива“ , истакла је Обрадовић.

Директорка је исказала захвалност родитељима који су такође укључени у активности и који су помогли око организације појединих излета за ученике. Ђаци су имали прилику да посете фабрику за прераду воћа у Јарменовцима, хладњачу воћа у Винчи и Пласковцу, као и градску библиотеку.

Наставница енглеског језика већ интензивно ради са ученицима на изради Новинарског пера. Поред електронског часописа ђаци ће имати и школски забавник осмишљен посебно за њих.

слика обогацен

Наставница енглеског са својим ђацима, фото: ТопПрес

„Циљ нам је да кроз електронски часопис ученици испоље вештину праћења дешавања, фотографисања, прикупљања информација. Осмаци су писали шта их брине у рубрици школски забавник, где смо ми као наставници имали прилику да видимо шта то заправо њих брине и каква су им размишљања обзиром да ускоро прелазе у нову школу.

 
Покреће Joomla!. Designed by: Life WP template  Valid XHTML and CSS.