Повратак на врх странице

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Време је за школу Време је за школу Време је за школу Време је за школу

ОШ " Живко Томић"

Пријава

Мештани Јарменоваца хероји месеца

РТС је пре око месец дана објавио причу о мештанима из села Јарменовци код Тополе, који су скупили средства и реновирали четворогодишњу Основну школу "Живко Томић". Владина Канцеларија за људска и мањинска права је у оквиру кампање "Људи, будимо људи!", мештанима, родитељима и ученицима те школе, доделила признање Херој месеца.

За само двадестак дана, сложни Јарменовчани, новчаним прилозима и сопственим радом, показали су како се даје допринос целом друштву. Обновили су оронулу столетну школу, за своју децу и потомке.

 

https://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2020/03/11/16366337/heroj-meseca-110320.mp4

 

 

Снежана Младеновић из Јарменоваца каже да су заменили прозоре,  поправили грејање, тако да је деци топлије.

"Надам се да ћемо нашој деци, бити пример какви треба да буду они сутра родитељи, када дођу у ту ситуацију", поручује Мирослав Пантић.

У сређивању школе, поред мештана, помагали су и ђаци. Тринаесторо одликаша, из четири села, који имају од кога да науче, да буду сложни и солидарни. Деца кажу да је стара школа имала пуно рупа у зиду и да је  стално изгледало да ће столови да пропадну. Добили су и нови глобус, ормар и лампе.

Посвећеност око 1.000 житеља тополског села, истом циљу Владина канцеларија за људска и мањинска права крунисала је признањем Херој месеца. Од њих на поклон рачунари, а од мештана, више првака у школским клупама.

Сузана Пауновић, директорка Владине Канцеларије за људска и мањинска права поручује да су желели да их обрадују са компјутерском опремом и да им се приближи још више технпологије.

Марија Обрадовић, директорка ОШ "Живко Томић" у Јарменовцима каже да ће нову школску годину уписати укупно шест ђака првака, док је у текућој години уписан само један.

Захвалница и РТС-у од малих-великих људи, који делима дају допринос непролазним вредностима људскости и заједништва.

Copyright © 2021 ОШ "Живко Томић" Rights Reserved.