Повратак на врх странице

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Време је за школу Време је за школу Време је за школу Време је за школу

ОШ " Живко Томић"

Пријава

     У оквиру пројекта Једносменски рад и додатне наставе из географије у холу наше школе одржани су Дани Грчке. Наставница географије, Ивана Дукић, је заједно са ученицима наше школе организовала мини изложбу предмета који представљају симболе грчке историје, уметности и културе. Уз традиционалну грчку музику ученици су имали прилику да погледају и презентацију о овој европској земљи. На крају су одиграли и квиз 'Колико познајем Грчку'. Све у нади да ћемо ове године сви посетити Грчку! До тада погледајте и уживајте у нашим Данима Грчке...

dg 1 dg 2

dg 3 dg 4

dg 6 dg 5

dg 7 dg 8

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

 

ДРАГИ УЧЕНИЦИ,

НА ОСНОВУ ПРАВИЛНИКА О КАЛЕНДАРУ ОБРАЗОВНО – ВАСПИТНОГ РАДА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ЗА ШКОЛСКУ 2020/2021. ГОДИНУ

И ГОДИШЊЕГ ПЛАНА РАДА ШКОЛЕ ОБАВЕШТАВАМО ВАС ДА СУ 15. И 16. ФЕБРУАР НЕРАДНИ ДАНИ

КАДА СЕ ОБЕЛЕЖАВА ДРЖАВНИ ПРАЗНИК СРЕТЕЊЕ, ДАН ДРЖАВНОСТИ СРБИЈЕ. ПРВИ РАДНИ ДАН ЈЕ СРЕДА, 17. ФЕБРУАР.

 

Почетак другог полугодишта школсске 2020/21. године

Друго полугодиште почиње у понедељак, 18. јануара 2021. године, а настава за ученике основних  одвијаће се по моделу који је примењиван од 1. септембра 2020. године.

Ученици од првог до четвртог разреда имаће свакодневну наставу у школи,  док ће старији основци наставу похађати наизменично, непосредно и на даљину, применом комбинованог модела и поделом одељења на групе.

КОМБИНОВАНИ МОДЕЛ ЗА ПЕТИ,ШЕСТИ,СЕДМИ И ОСМИ РАЗРЕД

18.01. до 22.01.2021.

ПОНЕДЕЉАК

УТОРАК

СРЕДА

ЧЕТВРТАК

ПЕТАК

ГРУПА А

у школи

ГРУПА Б

у школи

ГРУПА А

у школи

ГРУПА Б

у школи

ГРУПА А

у школи

ГРУПА Б

онлајн и ТВ настава

ГРУПА А

онлајн и ТВ настава

ГРУПА Б

онлајн и ТВ настава

ГРУПА А

онлајн и ТВ настава

ГРУПА Б

онлајн и ТВ настава

25.01. до 29.01.2021.

ПОНЕДЕЉАК

УТОРАК

СРЕДА

ЧЕТВРТАК

ПЕТАК

ГРУПА Б

у школи

ГРУПА А

у школи

ГРУПА Б

у школи

ГРУПА А

у школи

ГРУПА Б

у школи

ГРУПА А

онлајн и ТВ настава

ГРУПА Б

онлајн и ТВ настава

ГРУПА А

онлајн и ТВ настава

ГРУПА Б

онлајн и ТВ настава

ГРУПА А

онлајн и ТВ настава

 

 

Обавештење о бесплатним уџбеницима у школској 2021/22. години

Право на бесплатне уџбенике у школској 2021/22. години, имају ученици од 1. до 8. разреда, и то:

1. Ученици из породице корисника новчане социјалне помоћи;
2. Ученици који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану (ИОП-у);
3. Ученици који образовно – васпитни рад не остварују по ИОП-у, али имају потребу за прилагођавањем (увећан фонт, Брајево писмо, електронски формат);
4. Ученици који су у породици треће или свако наредно рођено дете у систему образовања и васпитања.

Комплет бесплатних уџбеника за први циклус основног образовања и васпитања, добија се за следеће предмете: српски језик, математика, свет око нас, природа и друштво и енглески језик.

Комплет бесплатних уџбеника за други циклус основног образовања и васпитања, добија се за следеће предмете: српски језик, математика, енглески језик, географија, историја, хемија, физика и биологија.

За родитеље ученика, из ове четири наведене категорије, рок за достављање документације је петак, 19. фебруар 2021. године. Документацију је могуће доставити сваког радног дана од 8. 00 – 12. 00 часова у матичној школи.

Неопходно је доставити следећу документацију:

- За ученике, социјално/материјално угрожених породица, примаоци новчане социјалне помоћи, решење (копија) којима се утврђује право на остваривање социјалне новчане помоћи;
- За ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом, (ИОП-1, ИОП-2 и ученици који образовно – васпитни рад не остварују по ИОП-у али имају потребу за прилагођавањем – увећан фонт, Брајево писмо, електронски формат) који су у систему основношколског образовања и васпитања, посебна документација није потребна јер школа поседује податке о наведеним ученицима. (одељењске старешине достављају, само имена и презимена ученика).
- За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања, а старија браћа или сестре похађају средњу школу или факултет доставити потврду образовно васпитне установе (средња школа, факултет) о својству ученика или студента;
- За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете, а старија браћа или сестре похађају нашу школу, школа не издаје потврду, јер поседује податке о наведеним ученицима. Родитељ је, свакако, у обавези да школи пријави дете које има право на бесплатне уџбенике.

Поштовани читаоци „Просветионика“, 

    Овај електронски часопис је намењен просветним радницима и свим поштоваоцима просветитељске мисије. Покренули смо га са жељом да прикажемо примере добре праксе, изузетне појединце међу нама, често борце са ветрењачама, али оне који не одустају и верују да је просвета увек била и биће светионик знања. Сматрамо да је сваки објављени текст афирмативан и инспиративан онима који желе да своје знање и рад унапреде. Позивамо све заинтересоване колеге да нам пишу, ако имају нечим да поуче, прикажу свој рад и помогну другима да дођу до нових идеја. 

Уредништво часописа „Просветионик“

https://en.calameo.com/read/0064535524835bf504058

Copyright © 2021 ОШ "Живко Томић" Rights Reserved.