Назад на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Време је за школу Време је за школу Време је за школу Време је за школу

ОШ " Живко Томић"

ПУТУЈУЋА ИЗЛОЖБА АНЕ ФРАНК
Велико нам је задовољство што је наша школа била домаћин путујуће изложбе „Читамо и пишемо са Аном Франк“. Пројекат „Дани сећања“ организује међународна мрежна организација Тераформинг (сарадња Шведске, Холандије и Србије) у сарадњи са Народном библиотеком Србије и кућом Ане Франк у Амстердаму уз подршку делегације Републике Србије у Међународној алијанси за сећање на жртве Холокауста.
Изложба је преведена на српски језик и адаптирана за потребе у школама широм Србије.
„Читамо и пишемо са Аном Франк” је радионица у којој изложба служи као полазна тачка. Изложба је специјално дизајнирана за младе и пружа преглед живота породице Франк. Поред тога, акценат је стављен на Анин таленат за писање. Кроз поставку открива се Анина љубав према писању, а представљени су и неки од њених текстова. Циљ је да млади науче више о историји Холокауста, али и да их подстакнемо да читају књиге, те да се сами више изражавају кроз писање – као што је то радила Ана Франк и у најтежим данима.
Координатор изложбе и руководилац радионица је наставница српског језика Адријана Ђокић Ристић. У радионицама су учествовали ученици 3. и 4. разреда, као и 6,7, и 8. разреда. Радионице су успешно спроведене и као занимљива чињеница одлично се одразила на ученике млађих разреда. Ученици су одушевљени, са радионица су отишли пуни утисака и нових размишљања о филозофији живота.
АНА ФРАНК је симбол рата.
Симбол смрти све погинуле деце у 2. светском рату.
Симбол прекинутог младог живота пуног надања.
Симбол истрајности, храбрости, сањарења...
Пробудила је емпатију, подстакла нас да на дискриминацију размишљамо много другачије, а не само на онај начин на који нам је приказана!

наставник српског језика и књижевности        

  Адријана Ђокић Ристић                               

 

  ana frank

Слике можете видети испод

 ana frank1

ana frank3

anafrank4

ana frank5

anafrank6

Copyright © 2020 ОШ "Живко Томић" Rights Reserved.